top of page

Erinomainen minä

Minä olin se, joka ei lukion jälkeen päässyt opiskeleman. Kauppakorkean ovet pysyivät edessäni kiinni toisellakin kertaa valmennuskurssista ja lukemisesta huolimatta. Kun samaan aikaan välivuoden työpaikan esimies puhui ympäri jäämään, lähti elämä opiskeluhaaveiden sijaan toiseen suuntaan. En tiennyt opiskelenko enää koskaan mitään. Se suunta on tehnyt minusta sen, mitä olen nyt ja elämän mutkat ovat tehneet minusta intohimoisen yrittäjän. Niin ja nyt menossa on neljännen tutkinnon opiskelu. Takana ovat ensin rakennuspuolelta laatoittajan ammattitutkinto ja perään myynnin ammattitutkinto ja tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto. Näihin jatkoksi sopi siis hyvin johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

Eilen osallistuin viestinnän ja sillä johtamisen päivään. Olipa huikeaa settiä! Jos ikinä sinulla on tilaisuus päästä kuuntelemaan Pauliina Aminoffia, suosittelen <3 Eilisen päivän aikana tehtiin tehtäväkokonaisuus, josta minulle tuli heti fiilis, että tämän haluan jakaa. Silläkin uhalla, että se saattaa olla osalle lukijoistani liikaa. Se on epäsuomalaista. Siinä kehutaan itseään! On niin paljon helpompaa sanoa ”Minä olen vain tällainen” ja ”Ei tämä nyt mitään” kuin, että olen upea menestyjä.

Tehtävä alkoi kehujen pyytämisellä. Muutamaa minut hyvin tuntevaa henkilöä pyysin kertomaan, missä minä olen maailman paras. Kaukana vaatimattomasta! Sain häkellyttäviä vastauksia, mutta en vielä tiennyt, miten tehtävän seuraavassa vaiheessa on tarkoitus jatkaa. Lämmin iso kiitos teille ihanat, jotka käytitte aikaanne kesken työpäivän ihan vain minun vahvuuksien pohtimiseen <3 Olen monesti sanonut, että aion elää pitkään. Isoisäni täytti keväällä täydet 100 vuotta. Hän pyysi 70 -vuotiasta poikaansa viime viikolla laittamaan kesäiset housunsa kaapin perälle odottamaan kevättä. Satavuotiaan elämässä on jo odotusta elämän päättymisestä, mutta mukana on myös hetkiä edelleen tulevaan katsoen. En tiedä saanko elää yhtä pitkään, mutta tiedän haluavani elää. Nimenomaan elää!

Seuraavassa osassa tehtävää siirryimme hetkeen, kun täytän 100 vuotta. Minulle järjestetään juhlat ja joku läheiseni pitää minulle juhlapuheen. Tehtävänä oli kirjoittaa tuo puhe, joka luonnollisesti käy läpi elämäni menestystarinaa. Olipa kiva tehtävä. Sopivasti täysin utopistista unelmointia ja samaan aikaan sisältäen pikakelauksella eletyt ensimmäiset 42 vuotta kera juuri saamani kehujen kavalkadin.Aikaa kirjoittamiseen oli noin 20 minuuttia ja näin minä sen käytin:


Miten monia menestystarinoita maailmaan olisikaan jäänyt syntymättä ilman sinua Salla!


Konkreettisten tuotteiden tuotekehittäjänä olet saanut paljon aikaan ja siltikin ne ovat vai pienen pieni osa luomaasi kokonaisuutta. Tuotteet ovat olleet sinulle ikäänkuin loistava keino kohti suurempia tarinoita. Halusi auttaa muita on ollut vuosikymmenet valtaisaa. On upeaa, miten olet tuotemallistoja luomalla ja tuotteistamalla saanut aikaan menestystä niin jälleenmyyjille kuin niiden luonnista syntyneiden tarinoiden kuulijoille.

Olit jo aivan nuoresta lähtien järjestelmällinen organisoinnin mestari. Uudistumiskykysi, vahva positiivisuutesi ja sitkeytesi teki unelmastasi totta. Jo nelikymppisenä ymmärsit, että fyysiset voimavarasi eivät riitä loputtomasti raskaisiin töihin ja näin lähdit ratkaisukeskeisesti kehittämään Sallan Pajan tuotantoa sinusta fyysisesti riippumattomaan suuntaan. Samaan aikaan hyödynsit tehokkaasti verkostoasi, erilaisia koulutuksia ja omaa innovatiivisuuttasi ja brändäsit itseäsi #kuramuijana.

Rakentamalla Kuramuijasta inhimillisen selviytyjän, joka tahtoo olla avuksi muille, kuoriuduit kouluttajaksi ja puhujaksi. Tuo kouluttajasinäsi on ollut isona apuna ja inspiraation lähteenä tuhansille yrittäjille ja erialojen osaajille vuosikymmenten aikana.

Salla, olet lyhyesti sanottuna innostunut innostaja, joka ei olen hyytynyt isojenkaan haasteiden alla.


Lämpimät onnittelut syntymäpäivänäsi ja isot kiitokset sinulle elämäntyöstäsi!Nopeastipa meni parikymmenminuuttinen omaa erinomaisuuttaan ihmetellessä 😉

Kokeile sinäkin! Aivan varmasti sinunkin lähellä on ihmisiä, jotka tahtovat kertoa sinulle, missä olet maailman paras. Niitä lauseita on hyvä kantaa mukana mielessä ja vaikkapa kännykän muistissa niiden hetkien varalta, kun oma erinomaisuus on… kadoksissa.


Ihanaa tunnelmallista viikonloppua sinulle, erinomainen tyyppi siellä, toivotellen

Salla P.S. Postauksen kuvissa on sitaatteja saamistani kehuista. Vielä kerran kiitos näistä upeista sanoista!

176 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page