top of page

Kuramuijan kuumat kokkausvinkit kesään

Niin kuuma ei ole ainakaan Suomessa ikinä, etteikö terassilla ruokailtaessa meinaa ruoka jäähtyä. Eikä niin kuuma, etteikö suomalaisen tekisi ehtoolla mieli saunaan 😅 Saunan mielitekoon auttaa saunan lämmitys ja kesäruokaan ja ruokailuun on tässä tekstissäni monia loistavia Kuramuijan vinkkejä. Jos siis sinäkin tykkäät kesäruoista, niin ota hyvä asento ja lukaise juuri tämä blogi! Tämän kirjoittaja rakastaa niin kesäruokaa kuin saunaakin ❤️

Kesä on grillaamisen aikaa

Monissa kesäruokaresepteissä homma alkaa jo edeltävänä päivänä. Silloin sekoitetaan sitä ja tätä, pyöritellään, keitellään, marinoidaan ja ihmetellään. Tämä Kuramuijankin resepti alkaa edeltävästä päivästä, mutta hyvin ehtii kyllä hoitelemaan myös muutamaa tuntia ennen aiottua herkkuhetkeä. Vaihe nro 1. Avaa pakastin ja laita varovasti betoninen Aluslehti sinne Kyllä vaan, luit aivan oikein 😄 Betoni varaa hyvin lämpötiloja ja laittamalla Aluslehden hyvissä ajoin pakastimeen, se ehtii varaamaan kylmää itseensä hyväksi aikaa kattauksessa.

Aluslehdet ovat hyvä apu kattauksissa kylmäalusina ja pannunalusina

Vaihe nro 2. Pue päälle essu Sotkua tulee kuitenkin olet sitten keittiössä häärääjä tai grillaaja. Saati, jos hoidat koko palettia yksin, eli vauhtia ja kuumia tilanteita piisaa🤭 Sallan Pajan essut ovat siitä erityisen kivoja, että ne istuvat kivasti erimittaisille kokkaajille. Essussa on yksi pitkä nauha, joka kulkee kujissa sivuilla ja näin essun korkeutta voi säätää ihan oman vartalon ja fiiliksen mukaan. Essut ompelen kovaa käyttöä kestävästä kankaasta ja ne voi pestä 90 asteessa ja halutessaan silittää kuumalla raudalla. Essuja saa yhdeksästä eri väristä ja niitä saa myös hauskasti personoitua omalla tekstillä.

Hyvin istuva ja laadukas essu on grillaajan ehdoton varuste.

Vaihe nro 3. Uusien perunoiden kypsyttyä sujauta kattila Kattilakätköön Tai itseasiassa perunat saavat olla vielä vaikka hiukan napakoitakin, sillä Kattilakätkössä ne pysyvät kuumina ja kypsyvät juuri sopivasti loppuun muita ruokia odotellessa... tällä kertaa pieni odottelu on vain hyvästä 😉 Kattilakätkö on kattilanlämpöpussi, jossa ruoka pysyy kuumana tunnin verran ja pidempäänkin ns syötävän lämpöisenä. Kattilakätkö on tietysti myös konepestävä, koska siihen taatusti tulee osumia milloin mistäkin. Pesuun vain ja taas käyttöön! Perunakattilan lisäksi Kattilakätkössä pysyy kivasti kuumana myös vaikkapa leivonnaiset, puurot, letut tai mikä tahansa ruoka. ...Niin ja toki Kattilakätkö toimii myös toisinpäin eli pohjalle voi sujauttaa vaikka kylmäkallen ja saunajuomat pysyvät näin kylminä pussukan suojissa 🤭

Kattilakätkö pitää ruokaa hyvin kuumana

Vaihe nro 4. Patakinnas grillaajan käteen Kun perunat ovat kuumina Kattilakätkössä on aika aloittaa grillaaminen. Grillaajan loistovaruste kuumaa vastaan on pitkävartinen, hyvin lämpöä eristävä ja malliltaan käteen istuva patakinnas! Sallan Pajan patakintaissa on lähtökohtina ollut juurikin niiden käytettävyys ja toimivuus ja näistä ominaisuuksista ne ovat myös saaneet valtavasti hyvää palautetta. Patakinnasta on kahta kokoa, koska eivät ne kädetkään ole kaikilla samankokoisia. Molemmat koot ovat tarkoituksella napakoita, jotta kintaan käytettävyys olisi paras mahdollinen. Mitat löytyvät verkkokaupasta. Oikeaan ja vasempaan käteen on omansa, jotta istuvuus olisi tämänkin puolesta mahdollisimman hyvä.

Patakinnas, jossa on pitkä varsi, hyvä lämmöneristävyys ja istuvuus

Vaihe nro 5. Aluslehti pakastimesta pöytään Nyt alkaa olemaan jo herkkujen tuoksu vahvasti nenässä ja on aika viimeistellä pöydän kattaus. Sillejä, voita ym kylmätuotteita ei tee mieli viedä terassille kuumuuteen yhtään liian aikaisin. Nosta nyt pöytään pakastimesta kylmä Aluslehti ja asettele kylmätuotteet sen päälle. Näin ne pysyvät paremmin kylminä. Lämpimät Aluslehdet sopivat loistavasti myös esim. pannunalusiksi kuumille astioille... jos siis sinulla ei vielä ole Kattilakätköä niille 😉

Aluslehdellä saa pysymään kylmät herkut kylminä

Vaihe nro 6. Avaa Kattilakätkö Ruokaseura pöytään, pieni Kattilakätkön reunan kääntö kattilan ympärille ja kansi auki! Varo polttamasta itseäsi kuumaan höyryyn! Kansi kannattaa toki pitää kiinni silloin, kun kattilassa ei asioida. Niin ja muista olla varovainen myös santsiperunoiden kanssa, sillä Kattilakätkössä nekin pysyvät kuumina 🔥

Kattilakätkössä saa ruoan pysymään hyvin kuumana jopa tunin

Vaihe nro 7. Jälkkärikaffet ja -teet pannumyssyn alta Ehkä sinulla on jotain makeaa herkkuakin jemmassa jälkiruokahetkeä varten 🤔 No, oli tai ei, niin kyllähän sitä kuumallakin kesäsäällä kupillinen kahvia maistuu. Pannumyssyn alle voi sujauttaa vaikka MoccaMasterin lasikannun ja näin ei tarvitse juoksennella keittiöön noutamaan santsikuppia... kun eihän se yksi kuppi oikein kummimkaan riitä 😉

Pannumyssyn alla kahvi ja tee pysyvät kuumina

Jos vain suinkin aikataulu antaa periksi, niin nyt olisi aika pienelle ruokalevolle. Ennen sitä saunan lämmitystä 🤭🌿 Muistathan nauttia kesästä herkkuineen! Herkkuterkuin Kuramuija-Salla P.S. Kokkausvinkeissä esiintyviä huippuja tuotteita saa Sallan Pajan verkkokaupasta, suoraan Pajalta Turusta ja vaihtelevin valikoimin jälleenmyyjiltä pitkin poikin Suomea.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page