top of page

Älä osta mitään - tai osta arvojesi mukaan

Tänään on Suomen luontoliiton Älä osta mitään päivä. Minä tosin olen lähiaikoina koittanut opetella myös ostamaan sen sijaan, että kuvittelisin tekeväni kaiken itse ja toisinaan sitten olemaan ilman. Tämä on kuitenkin isossa kuvassa tärkeä teemapäivä herättelemässä kulutustottumuksiamme. Moni kyllä kertoo omista kulutusarvoistaan, mutta monellako ne konkretisoituvat jokapäiväisessä elämässä? Huteja tulee kaikille, mutta kuinka usein niitä sattuu, lienee olenaisempaa. Yrittäjänä valmistan tuotteita myyntiin ja tietysti toivon jatkuvasti saavani kauppaa aikaan. Onko tässä ristiriitaa? Varmasti on, mutta toisaalta ei. Kuluttamista on niin monenlaista. Itse toivon kovasti, ettei valmistamiani tuotteita hankittaisi tyhjän pantiksi vaan aktiiviseen käyttöön. Olen suunnitellut ne nimenomaan käyttöä varten ja valinnut materiaalitkin sillä silmällä. Lisäksi tuotteissa tulee aina mukana vinkkejä käyttöön, jotta vaikkapa lahjansaajakin tietää, miten kyseistä tuotetta voisi mahdollisimman monipuolisesta käyttää. Kuvittelen kovasti valmistavani niin huippuja tuotteita, että niille riittää tarpeeksi sellaista asiakaskuntaa, joka tuotteitani haluaa käyttää oikeasti.

Tänään tämän teemapäivän kunniaksi helpotan sinun mahdollista ostaamattomuuspäätöstäsi koko viikonlopun ajaksi! Tai toisena puolen annan sinulle loistavan mahdollisuuden tarjota minulle yrittäjille tuntematonta "ylityökorvausta" ;) Nyt koko viikonlopun Sallan Pajan verkkokaupassa on menossa hurja, ennen näkemätön hintahulina:

Kaikki tuotteet ovat + 50 %:n superhintaan ja täysin ilman toimituskuluja!

Hinnottelu on muuten yksi yrittäjyyden vaikeimmista jutuista! Se valtava tasapainottelu liian halvan ja kalliin välissä, juuri sopivassa kohdassa on ihan taidetta. Ja samalla se on koko yritystoiminnan perusta. Hinnoittelu on kuulkaa usein ihan tuskaa! Eurojen, joita yrittäjän kassaan kaupoissa kilisee, pitäisi venyä ja revetä ihan uskomattomiin suorituksiin. Siinä kyllä hämääntyy yksi sun toinen yrittäjä usein itsekin, että mites tämän onkaan mahdollista. Vaikka kuinka yrittäisi laskea kuluja ja katteita hintaan, niin jostain usein tupsahtaa takavasemmalta jokin kuluerä, joka syö juuri sitä osaa, jota yrittäjä oli kaavaillut itselleen palkaksi. Esimerkiksi pannumyssyn hinnoittelussa pitäisi kyetä ottamaan huomioon valtava määrä yksityiskohtia auton jarrupalojen vaihdosta lämpöhuovan yllättävästä toimittajavaihdoksesta liittyvään hinnannousuun. Tätä kaikkea sanotaan yrittäjän riskiksi. Se on varmaankin sitä pippuria jos se kuuluisa yrittäjän vapaus on suolaa :)

Tänäänkin minulla oli vapaus tehdä verkkokaupassani mitä lystää! Ja nostin siis hintoja viikonlopun ajaksi, näin sopivasti joululahjojen ostoaikaan 50 prosentilla. Et voi käsittää, minkä arvostuksen minulta saat, jos nyt käyt ostoksilla verkkopuodissani! Lupaan, että maanantaina, heti puolen yön lyödessä hinnat ovat takaisin entisellään ja tämä hulluttelu on loppu... tältä erää :) Taitaa tänään olla joku musta perjantaikin. Jos haluat, voit ajatella tämän kampanjani liittyvän siiihenkin. Sopii minustakin oikein hyvin. Minun on mahdotonta ymmärtää, miksi minun, pienen suomalaisen käsityöyrittäjän, pitäisi laskea palkkaani isoilla prosenteilla jonkun amerikkalaisen alennushässäkän vuoksi. Valmistamissani tuotteissa, kun valtaosa hinnasta muodostuu juurikin työstä, minun hartiavoimistani. Enpä usko monessakaan työpaikassa olevan palkkatyöläisilläkään palkanalennuspäiviä. Miksi siis minulla pitäisi olla? Tervetuloa verkkokauppaani tekemään loistavia lahjahankintoja läheisille ja itsellesi.... jos ei nyt heti niin ensi viikolla sitten ;) Muistathan valita lahjat huolellisesti, jotta ne tulisivat käyttöön eikä varaston lämmittimiksi! Tunnelmallista viikonloppua marraskuun pimeyteen Salla

321 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Komentarze


bottom of page