top of page

Kuramuijan ylistys suomalaisuudelle

Ei liene yllätys, että minulle suomalaisten tuotteiden suosiminen on sydämen asia. Ihan vaikkapa käydessäni ruokaostoksilla kilpailen itseni kanssa sillä, miten vähillä ulkomaisilla tuotteilla saan ostokseni tehtyä. Yleensä aina lasken tuontituotteiden lukumäärän nostellessani ostoksiani kassahihnalle. Mitä lähempänä nollaa, sitä isommat sisäiset tuuletukset teen. Hmmm.... miksipä ei voisi tuulettaa joku kerta ihan kunnolla siinä kassajonossa ;)

Sallan Pajan tuotteilla on lähes kaikilla Avainlippu-tunnus. Lopuillakin voisi olla, mutta en ole vain saanut aikaseksi hakea sitä. Tärkeintä itselleni on, että tiedän käytäämieni raaka-aineiden alkuperän ja voin seistä niiden takana. Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä ja tuolla merkillä varustetut tuotteet on valmistettu Suomessa ja niiden kotimaisuusaste on vähintään 50% omakustannusarvosta. Erityisen ylpeä olen suosituimmasta tuotteestani, Tulilehdestä, myös tämän näkökulman osalta. Tulilehden kotimaisuusaste hipoo sataa prosenttia!

Tulilehden pääraaka-aine on sementtilaasti, joka valmistetaan Suomessa suomalaisista raaka-aineista ja sen joukkoon sekoitan valimolla vain vettä. Tuon kuvassakin mukana olevan Esko-betonimyllyn alkuperää en valitettavasti tiedä. Sen verran kivasti me kyllä tulemme toimeen, että vahvasti epäilen, että "hänkin" saattaa olla kotimaista alkuperää. Mutta toisella kertaa sitten enemmän Eskosta ;)Valuutuotosten kuivuttua seuraavana raaka-aineena ovat maalit ja lakat. Ja nekin olen valinnut kotimaisuusasiaa vaalien. Kylläpä vaan spraymaalipurkinkin kyljessä komeilee avainlipputunnus! Siispä kelpaa liipasin kiinnittää pulloon ja suihkutella pitkin poikin Tulilehtien pintoja.


Maalien ja lakkapintojen kuivuttua nakkaan valmiit Tulilehdet upeisiin pahvilaatikoihin ja laatikoihin vielä sisälle viestilappunen nimmarin kera uudelle Tulilehden omistajalle. Tulilehden pahvilaatikot valmistuvat Tampereella Bestpakilla ja viestilippulaput Painotalo Painolassa KaarinassaTulilehden mukaan pakkaan aina myös roihun. Niitä ei valitettavasti tällä hetkellä valmisteta Suomessa, mutta kaukaa eivät nekään matkaa tee saapuessaan laivalla Virosta Suomeen. Sinivalkoista suomalaisen työn päivää sinulle! Suosithan sinäkin kotimaisia tuotteita :) Talvista viikonloppua sinulle toivotellen Kuramuija-Salla

Jos sinun alkoi tehdä mieli itsellesi tai jollekin läheisellesi lahjaksi suomalaista Tulilehteä, niin löydät niitä verkkokaupastani. Tervetuloa!

50 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page