top of page

Ongelmia ratkaistaan - vaikka ihan pihalla!

Siinä voi mennä hermot, kun pihalleen perustaa nurmikkoa. Ensin kaivaa kiviä pois, laittaa kunnolla multaa, viskoo siemeniä, jyrää ja kastelee. Ja sitten se ei kasva! Joku päivä, simsalam bim, voi tulla salamana kirkkaalta taivaalta ja todennäköisesti erittäin aurinkoisena ja kuumana sellaisena, päähän ajatus: minähän kaivan tuon olemattoman nurmikon veks ja laitan tilalle jotain, mikä ei kuole tai, minkä en edes oleta alkavan kasvaa.

Kuramuijan rakkaussuhde rautalapioon on vankkumaton niin valimolla kuin kotipihassa. Ajatuksesta toimintaan ei toisinaan ole montaa metriä tai hetkeä aikaa ja näin eräänäkin kesäisenä päivänä sai kuvassa oleva pihapläntti kyytiä.

Siitä se Kuramuijan ajatus sitten lähti ja kohta oli paikalla kuoppa

Kyllä siinä maata kaivaessa toki jo mielessä pyöri ajatuksia, millä sitä syntyvän kuopan täyttäisi. Selvää oli, että sellaisilla aineksilla, joita omalta tontilta jo löytyisi. Eihän tässä nyt ehdi mihinkään hankinnoille lähtemään, kun pitää valmista saada aikaan! Pihavaraston nurkalla nökötti kasa raparperin lehdistä aiemmin valamiani laattoja ja varaston takana muiden aarteiden 🤭 seassa läjä erikokoisia autonrenkaita... kyllä sitä muijalla aarteita pitää olla jemmassa 😁. Nämä materiaalit alkoivat kutkuttamaan mieltäni. Raparperin lehdistä olen valanut monenmoista vuosien varrella omaan pihaan ja myyntiin. Joskus kauan sitten tein myyntiin myös ohuehkoja raparperin lehtialustoja lähinnä sisustuskäyttöön ja tilauksesta myös paksumpia pihalaatoiksi. Mutta etupäässä ajatukseni OLI, että raparperilaattoja tekee väki itsekin, joten en tee sellaisia Sallan Pajan valikoimiin.

Siinä asetellessani kaivamaani kuoppaan varaston laidoilta löytämiäni aarteita, alkoi uudistuva piha-alue löytää muotoaan. Autonrenkaat saivat hopeaa spraymaalia kylkeensä ja pistosahalla sahailin pari rengasta kukan muotoon. Nuo "kukat" siis ensin sahasin ja sitten käänsin renkaan ympäri. Kääntäminen on aikamoinen paini, mutta kyllä siitä sisulla voittajana selviää 😉

Betoniset lehtilaatat täyttävät paikan, jossa ei edes nurmikko kasva.

Ja jälleen kerran betoniset jutut sopivat minun silmääni 🖤 Pikkuhiljaa mieleen alkoi hiipimään ajatus, mitäpä jos kaikki eivät teekään itse betonisia raparperin lehtiä pihoilleen ja silti nämäkin pihatouhuajat saattaisivat niistä tykätä. Jostain kumman syystä tätä asiaa kuitenkin vatuloin päässäni todella pitkään verrattuna vaikka päätöstä lähtöä kaivamaan osaa pihastani ylös aivan ykskaks 😅

Sitten vielä sepeliä renkaiden ja lehtilaattojen väleihin ja muutama kukkivainen renkaisiin. Näin superhelppohoitoinen pihan palanen oli valmis!

Valmista! Helppoa ja samalla antoi Kuramuijalle syytä miettiä tulevaa. Ja näin syntyi ajatus Askellehdistä.

Näitä lehtiä katsellessa kerran jos toisenkin ja siinä samalla joka vuosi tehdessä vastaavia jollekulle asiakkaalle tilauksesta, se ajatus sitten valmistui. Sallan Pajan oli aika ottaa tuotantoon uusi tuote, Askellehti. Tämän Kuramuijan omassa pihassa on edelleen näitä kesäaikaan raparpereihin valettuja laattoja, mutta myynnissä oleviin Askellehtiin on toki käytössä itse valmistetut muotit. Näin tuotetta on mahdollista valmistaa ympäri vuoden. Ihan yhtä yksilöitä eivät muoteilla tehdyt laatat ole, mutta eivät tosin keskenään aivan toistensa kuviakaan.

Nyt Sallan Pajan valimolla syntyy Askellehtiä, betonisia lehdenmuotoisia pihalaattoja.

Nyt siis Sallan Pajan valimolla valmistuu Tulilehtien rinnalla näitä monella tavalla pihoissa ja puutarhoissa käytettäviä Askellehtiä. Tuossa omassa projektissani yllä lehtilaatat toimivat lähinnä tilantäytteenä 🤭 ja katseenvangitsijoina 🤩, tuomassa helppoutta pihaan. Betoni on nimenomaan helppoa. Erityisesti, kun asennoituu niin, että ajan myötä sammaloitunut pinta on aina vain kauniimpi. Sammaloitumisesta ja sen kauneudesta minun silmissäni on esimerkki tässä alla. Kuvassa on yli kymmenen vuotta sitten valamani ruukku, joka meni rikki liian hätäisen muotinirroittajan käsissä. Jotain kauniin rouheaa siinä oli ja jätin sen pihaan. Nyt se on paraatipaikalla takaterassin viereisellä pensaiden lomassa 🖤

Betoni  saa rauhassa sammaloitua pihalla. Näin syntyy kauniin rosoisia yksityiskohtia.

Tilatäytteen lisäksi Askellehdet sopivat kauniisti myös pienelle pihapolulle tai vaikka isommallekin esimerkiksi perinteisten laattojen sekaan tuomaan ilmettä. Monet muutkin puutarhan kohteet kuten kukkapenkit ja ryytimaat saattavat kaivata paikkaa jalalle ja Askellehti tuo sinnekin käytännöllisyyttä ja sisustuksellisuutta. Ai mistäkö niitä sitten saa? Tietysti suoraan Sallan Pajalta (karttalinkki) ja verkkokaupasta, mutta myös koko ajan kasvavalta jälleenmyyjäjoukolta. Ja koska näidenkin kohdalla toimii totuus, "enemmän on parempi", julkaisin juuri verkkokaupassani huikean pakettihinnoittelun näille loistotuotteille! Yksittäin Askellehdet ovat hinnaltaan 23 € ja nyt saatavana myös 4 kpl:n setti hintaan 80 € sisältäen myös toimituskulut! Sopisiko Askellehdet sinun puutarhaasi?

Tänään tämä Kuramuija upottaa sormet multaan ja pistää viljelyt alulle viime kesänä puuhaamiinsa ryytimaalaatikoihin. Niihinkin tarvitaan muutama Askellehti, joten eiköhän viljelykseni kohta vilahda jossain kanavassa... jos eivät blogissa niin ainakin Sallan Pajan Facessa ja Instagramissa. Olethan sinäkin klikannut itsesi jo seuraamaan Pajan juttuja somen eri kanavissa 🙂 Aurinkoisin pihahommaterkuin Kuramuija-Salla P.S. Tätä postausta kirjoittaessa tuli monen monta uutta blogiaihetta mieleeni. Kiinnostaisikohan sinua lukea ja nähdä kuvia muista Kuramuijan oman pihan projekteista tai saada vinkkejä betonitöiden tekemiseen itse?Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page