top of page

Sallan Paja 10 vuotta - paljon mahtuu noihin vuosiin

10 vuotta sitten oli alkusyksyn päivä, jona en oikeasti tiennyt mitä tein, perustin toiminimen!Tänään aloitan kirjoittamaan tätä uutta, pitkään harkittua blogia.

Blogini tulee sisältämään otteita Sallan Pajan menosta ja yrittäjyydestä. Toivon tarinoillani olevan merkitystä toisille yrittäjille, yrittäjäksi aikoville ja Sallan Pajan tuotteiden taustoista kiinnostuneille. Uskon yritykseni taustoista ja arvomaailmani avaamisesta olevan hyötyä myös Sallan Pajan tuotteiden jälleenmyyjille, tuolle todella tärkeälle verkostolleni <3 Kiitos sinulle jo nyt heti kärkeen hyppäämisestä blogini matkaan! Korkkaan tämän blogini kertomalla aluksi fiilispätkiä kymmenen vuoden ajalta peilaten muistojani tähän päivään. Jutunpätkät eivät ole historiikkimainen kokonaisuus eivätkä edes aikajärjestyksessä, vaan otoksia ja sattumuksia sieltä ja täältä.

Aloitetaan kuitenkin ihan alusta. Minä en ollut koskaan unelmoinut yrittäjyydestä. Sellainen ei ollut edes vaihtoehtona mielessäni. Sitten kuitenkin yhtenä päivänä löysin itseni Turusta Läntiseltä Pitkäkadulta etsimässä parkkipaikkaa mennäkseni Potkuriin ketomaan, että perustaisin toiminimen ja tekisin sitä sun tätä…+ olisin lasteni kanssa kotona, eli perustaisin sellaisen haahuiluyrityksen. Potkurin setä ei ehkä ihan päässyt minun kanssani samalle aaltopituudelle, mutta jotain potentiaalia hän ilmeisesti olemuksessani näki. Kuunnellessaan listaa asioista, joita väitin osaavani, hän ei tyrmännyt toiminimen perustamista. Niinkin hän kertoi joidenkin kohdalla tekevän. Niin ja sen verran itsekin tajusin, että starttirahaa en edes yrittänyt hakea. Sitä en kuitenkaan enää olisi pystynyt perustelemaan, että miksi en hakisi. Oli vaan semmoinen olo. Jälkeenpäin olen tajunnut, että starttirahan hakemiseen olisi vaadittu mm. liiketoimintasuunnitelmaa ja kannattavuuslaskelmia. Sellaisten tekemiset eivät toiminimeä perustaessani käynyt mielessänikään. Helposti siis kävi tämän yrityksen perustaminen! Helppoa on ollut joku muukin kohta, kun tarkkaan miettii, mutta helpommin kyllä keksin pitkän listan asioita, joiden kanssa on ollut hankaluuksia. Parasta kylläkin, että monen vaikeuden olen yltiöpositiivisuudessani ja sisukkuudella halunnut nähdä vasta jälkeenpäin.

Olin rehellisesti sanottuna yrittäjyyden alussa niin tyhmä, etten edes ymmärtänyt, mitä minun pitäisi ottaa selvää. Vaikeuksien keskellä en edes ymmärtänyt olevani vaikeuksissa ja erilaisten pienten ja isojen haasteiden edessä, en huomannut kaipaavani jonkun asiantuntijan apua.


On ollut kohtuu silmiä avaavaa katsella taakse omia tekemisiään ja ratkaisutapojaan ja kummastella, että miten minä ikinä olen päässyt edes tähän, missä olen nyt!

Olen toki ylpeä itsestäni, mutta samalla myös surullinen tuosta osaamattomuudesta pyytää apua oikeilta tahoilta. Minua myös suorastaan harmittaa ja päässä kaikuu lausahduksia vuosien takaa keskusteluista joidenkin yrittäjien kanssa koittaessani kysellä neuvoja joihinkin tilanteisiin. En ikinä pysty käsittämään, miten sain kokeneemmilta kollegoilta niin ympäripyöreitä vastauksia ja pieniä suuntaviittoja ”vääriin suuntiin”.


Oma otsalohkoni on jo kohtuu kova seinään hakkaamisesta kantapäiden kovuudesta puhumattakaan. Vuosia miettiessäni en heti keksi niiden varrella oppimastani mitään, mitä en voisi toiselle avuksi ollessani kertoa totuuden mukaan. Joskus vinkit ovat pienen pieniä, mutta niistä voi olla isokin ilo 😊

Unelmani onkin: Kunpa jossain horisontissa olisikin hetki, jolloin voin osaamistani ja kokemuksiani hyödyntää olemalla avuksi toisille yrittäjille. Voi kunpa voisin suoristaa edes jonkun mutkan jonkun toisen yrittäjäpolulta. Tiedän, että mutkat ovat arvokkaita, mutta silti niistä voisi silloin tällöin jonkun oikaista. Nykyisin teen itse jo todella usein niin. Minulle on lähivuosina kertynyt ympärilleni huikea verkosto monen alan osaajia ja saan apua. Niin ja osaan sitä myös jo paremmin pyytää. Näin toisinaan hankalaltakin tuntuva asia hoituu todella näppärästi, joskus vain muutamalla puhelulla tai viestillä 😊 Tänään onnittelen itseäni 10-vuotisesta taipaleestani. Monenlaista juhlallisuuksien järjestämistä oli mielessä paljonkin, mutta ne hautautuivat tehtävien töiden alle. Onko mitään parempaa kuin asiakkaat, jotka kovasti haluavat yrittäjän itsensä luomia tuotteita? Ei ole! Nöyrän kiitollisena tämä #kuramuija juhlii päiväänsä pakaten #tulilehti ä matkaan kohti uusia ja vanhoja jälleenmyyjiä :) Ihanaa syyspäivää sinulle toivotellen Salla


239 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page