top of page

Tee se itse-ihmisten tuska ja onni

Päivitetty: 26. elok. 2022

Tuollainen olisi kyllä kiva... Voisin tehdä itse! Oletko joskus saanut itsesi kiinni tällaisesta ajatuksen juoksusta? Ja sen jälkeen toisinaan saanut nauttia tekemisen ilosta ja onnistumisen onnesta ja toisinaan sitten taas jäänyt ikäänkuin nuolemaan näppejä, kun aikaansaannosta ei vain ala näkymään. Minä olen... molempia! Me, jotka tykkäämme käsillä tekemisestä, lähtökohtaisesti tietysti jo pelkällä päättäväisyydellä, voisimme tehdä "mitä vain". Vähintään voimme tutustua uuden innoituksen aikaan saaneeseen tekniikkaan YouTube-videoilla ja Pinterestissä. Myös vanhemman koulukunnan käsityökirjat ja -lehdet toimivat edelleen varsin mallikkaasti. Eikä matkan varrella sattuneita epäonnistumisia kannata laskea! Ennemminkin suosittelen asennetta: tuli mitä tuli, tämmöinen tästä pitikin tulla 😉. Itse tehdyn ei tarvitse olla täydellinen eikä ainakaan minkään mallin mukainen. Kunnon tuuletus on paikallaan jotain uutta saadessaan aikaan: Minä tein tämän ihan itse! Liittyykö sinun tee-se-itse-harrastukseesi myös materiaalien keräily? Sehän on osa tekemisen iloa, että on ainakin varastot pullollaan sitä ja tätä, jotta inspiraation iskiessä ei jää homma puuttuvista osista kiinni. Usein sitä saattaa jopa saada tunteen, että projekti tässä etenee, kun materiaalihankinnat on suoritettu 😊 Tiedän tämän(kin) oikein hyvin! Materiaalia ja välinettä löytyy niin sanotusti enemmän kuin omiksi tarpeiksi vaikka ammatiksenikin valmistan käsityönä tuotteita. Olen vuosien varrella pitänyt kädentaitopajoja monista eri tekniikoista ja eri materiaaleista. Pajailloissa on monet kerrat porukalla tultu muutamiin samoihin lopputulemiin: ❤️ Yhdessä kivalla porukalla erilaisten käsitöidenkin tekeminen on kivampaa ja aikaansaavampaa kuin yksin. Kaverilta saa uusia ideoita ja myös kannustusta. ❤️ Joskus voi olla paikallaan myös olla hankkimatta kaikkia työkaluja ja tullakin ikäänkuin valmiiseen pöytään valmistamaan juttuja. ❤️ Vaikka netti on täynnä erilaisia opasvideoita ja kuvallisia ohjeita, nämä eivät kerro milloin sinun kannattaisi hiukan tehdäkin toisin tai missä kohtaa kävi virhe, jos tietynlaiseen lopputulemaan tahtoisi päästä. Joskus jopa ohjeita lukiessa tuntuu kuin niistä olisi tahallaan jätetty jokin tärkeä yksityiskohta kertomatta.

Järjestämäni betonipajat ovat hyvä esimerkki siitä, miten paljon vaivattomampaa on tulla valmiiseen pöytään tekemään betonitöitä: ❤️ Valimolla odottaa valmiina kaikki materiaalit ja työvälineet betonimyllystä, rälläkkään ja sementtilaastista muotteihin ja eri värisiin spraymaaleihin. ❤️ Minä, Kuramuija-Salla, olen oppaasi betonitöiden saloihin ja apuna tarvittaessa kaikissa työvaiheissa. Minä myös varmistelen parhaani mukaan, että luomuksiin tulee riittävästi paksuutta jne, jotta ne kestävät myös käytössä. ❤️ Betonihommissa sotkun syntyminen on myös väistämätöntä. Valimolla ei tarvitse siitäkään kantaa huolta. Sotkut saavat jäädä niille paikoilleen ja tämä Kuramuija sitten siivoilee kun siivoilee.

Nyt elokuussa on jälleen mahdollisuuksia tulla kurahommiin Sallan Pajan valimolle Paimioon! Sinulla ei tarvitse olla mitään kokemusta betonitöistä. Pajalle voit tulla vaikka viimeinen kosketus käsitöihin sinulla olisi kouluajoilta. Minä lupaan, että saat aikaan hienoja betonitöitä! Betonipajoista löytyy tarkemmat tiedot ja mahdollisuus varata paikkasi verkkokaupastani Pajat ovat kaksiosaisia, ensimmäisellä osalla valetaan ja toisella (viikon päästä) irroitetaan muotteja, hiotaan, maalataan ja lakataan. *Muokattu ja lisätty tulevat paja-ajankohdat: to 22.9. + 29.9.2022 ti 25.10. + 1.11.2022 ma 7.11. + 14.11.2022 Olet lämpimästi tervetullut kurailemaan Kuramuijan kanssa! Kivoja hetkiä sinulle erilaisten kädentaitojen parissa... ja myös sen tärkeän materiaalien keruun 😉! Kesäisen lämmintä viikonloppua sinulle toivotellen Kuramuija- Salla

101 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page