top of page

Koska mä voin: +50 % -Black Friday-kampanja

Joskus harteilla tuntuu maailman paino ja painostus. Black Friday on kaksiosainen kirosana, amerikkainen hullutus, joka voi saada pienen yrittäjän luhistumaan alleen. Pienen rehellisesti asiakkaitaan palvelevan yrittäjän, joka yrityksensä voitoilla kantaa kasseissa marketista ruokaa perheensä pöytään. Siinä, kun hehtaarihallien liikkeet huutavat kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa medioissa isoja, huijaamalla aikaansaatuja miinusprosenttejaan, pienet yrittäjät koittavat parhaansa mukaan asettaa omia Mustan päivän tarjouksiaan repien eurot niihin sieltä perheen ruokapöydästä. Tutkimusten mukaan todellinen, keskimääräinen alennusprosentti Black Fridayn melskeessä on noin 4 prosenttia. Siis NELJÄ prosenttia! Eipä vaan taitaisi tuota prosenttia huutelemalla saada väkeä rynnimään ostoksille.

Vuosi sitten päätin kokeilla yhden yksinyrittäjän vastaiskua. Omassa mittakaavassani onnistuin valtavan hienosti ja sen kunniaksi myös tänä vuonna on Sallan Pajan verkkokaupassa Black Fridayn kunniaksi mahdollista tehdä kolme päivää ostoksia +50 %-hinnoilla! Siis todella huippuun hintaan! Ja todella oikein laskimella laskien, todellisista normaalihinnoista ja pelkällä rehellisyydellä. Ajatukseni viime vuonna oli, että voin aivan hyvin olla yhden viikonlopun ilman verkkokauppatilauksia sen sijaan, että myisin alennuksella tuotteitani eli omaa aikaani. Pääsin kuuluttamaan ajatustani myös mm. Turun Sanomien printtisivuille ja nettiin siitä, miten isot hinnan alennukset ovat pienyrittäjien palkan alennusta. Eikä sellaista ole muillakaan minkään teemapäivän kunniaksi. Joten, miksi pitäisi olla yrittäjillä. Mutta kuinkas sitten kävikään! Minulle tuli itku ja tärinä. Verkkokauppaani alkoi tupsahtaa tilauksia viestien kera siitä, miten puhutteleva kampanjani oli. Some lauloi, puhelin piippaili ja saamani kannustuksen määrä oli valtava.

Esimerkiksi tältä näyttää Black Friday-tarjous Sallan Pajan malliin :) Sitä ei kukaan vielä tiedä, mitä tapahtuu tänä vuonna, mutta minun ajatukseni rehellisestä asiakaspalvelusta, omanarvoni tunnosta ja varmuudesta haluta seistä pienten yrittäjien puolella ovat vain vahvistuneet. Viime vuonna monet muutkin yritykset toimivat luovasti "samalla puolella" kuin minä. Esimerkiksi Globe Hope sulki verkkokaupan kokonaan Black Fridayksi.

Antaa isojen jättien huutaa tekaistuja alennuksiaan ihan rauhassa ja ihmisten jonottaa kaikkea ehdottomasti tarvitsemaansa. Siinä sivussa ehdotan sinulle, tehdäänkö samalla Black Fridaysta yhdessä pienten yrittäjien palkkapäivä? Ostetaan vastuullisesti ja tarpeeseen vähintään normaalihintaisia tuotteita. Niin ja niistä Sallan Pajan kaltaisista, omapäisistä yrityksistä, huippuhintaisia juttuja tarjoten samalla yrittäjälle varsin kummallista "ylityökorvausta". Voit olla aivan varma, että jokainen tuona viikonloppuna (25.-27.11.) Sallan Pajan verkkokaupassa kassalle maksamaan päätyvä asiakas saa tämän Kuramuija täysin varauksettoman arvostuksen ja onnen adrenaliinin nousemaan vereen. Vastuullisin terveisin Kuramuija-Salla P.S. Tässä linkkejä viime vuonna Black Fridaysta kirjoittamiini blogiteksteihin. Tervetuloa lukemaan niitäkin: Älä osta mitään tai osta arvojesi mukaan Olen liekeissä

236 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page